[Teljes oldalas nézet] [Kisebb betűméret] [Nagyobb betűméret] Főoldal

Magyarország - Bosznia EB rögbimérkőzés (Esztergom,2005.09.24)

A himnuszok alattEsztergom, már többször adott otthont válogatott rögbimérkőzésnek, s most Bosznia volt az ellenfél, akikről a helyi műsorközlő elmondta, hogy sokkal erősebbnek számítanak csapatunknál. Ezért/ennek ellenére sokan eljöttek, és majdnem megtöltötték a központi lelátót. A műsorvezető is innét közvetítette a meccset, hogy azok is értsenek valamit az eseményekből, akik nem ismerik telesen a rögbi szabályait. Európa bajnoki meccs lévén, még a Sport2 stábja is kivonult és több kamerával rögzítették az összecsapást.

A himnuszok alattA nemzeti himnuszok után, -jobbnak kikiáltott csapat ide, vagy oda- a magyarok lelkesedése érződött a pályán. Összeszedett, "szép" játékkal pillanatra sem hagytak kétséget a vendégeknek, hogy itt, ma nem terem nekik babér. Ők ennek megfelelően az első félidőben el is lőtték minden puskaporukat és nem is gyűjtöttek többet, mint 8 pont. Ezzel szemben a mieink 52-ig meneteltek, ami igen meggyőzően mutatott mind a pályán, mind a számokban. A helyenként szikrázóan kemény játékban, sokszor ötletes megoldásokat bemutatva, a végig egységesen küzdő magyar csapat remek hangulatot teremtve, magabiztosan söpörte be a győzelmet.

Ez a sport sem arról híres, hogy finomkodó megoldások sorjáznak lépten-nyomon. Az első 10 percben máris hívni kellett a mentőautót, mert egy akciót követően az egyik bosnyák játékos mozdulatlanul maradt a földön. Hosszú percek teltek el, mire megmozdult, és az aggódva figyelő közönség, ezt nagy tapssal jutalmazta. A bíró -nagyon helyesen- nem engedte azonnal vissza a sérült játékost, és 10 perc kényszercserét "írt fel receptre". A második félidőben szintén volt szerencsétlen eset, aminek következtében hordágyon vitték el a bosnyák versenyzőt. Remélem egyiküknek sem történ komolyabb baja, és már jól vannak.

A kemény jelenetek ellenére izgalmas, érdekes mérkőzést láthatott az 500Ft belépőt megfizető közönség. A csapatok és a műsorközlő, gondoskodtak a jó szórakozásról és biztosak lehetnek, hogy aki jelen volt, az szívesen látogatja a jövőben csapatunk további mérkőzéseit.

Magyarország - Bosznia (52 : 8)

Ha műveink elnyerik tetszésedet, támogathatod folyamatos bemutatásukat. Minden elem (kép, grafika, zene, írás) alá elhelyezzük azok pártolóinak 30x30 pixeles logóját, a hozzá tartozó hivatkozással. A részletekért ide írj: info[kukac]igyjartam[pont]hu


[Lap tetejére] [Teljes képanyag] [Vissza]