[Teljes oldalas nézet] [Kisebb betűméret] [Nagyobb betűméret] Főoldal

Hídfutás Esztergom, 2005.09.24.

Egy kollégám szólt a hétvégi futásról és agitált, hogy menjünk többen, de nem akadtak társai. Aznap reggel a helyi rádióban is hallottam, de akkor már készülődtem.

Ha rohanni nem is, de elkerekezni az eseményre, és készíteni pár fotót, az már inkább kedvemre való volt. Ez egy évente megrendezendő esemény, ahol a futás népszerűsítése a cél. A Mária Valéria híd esztergomi lábától elindulva a résztvevők elfutnak a párkányi strandig, ahol megfáradt tagjaikat lebegtethetik a gyönyörűen kialakított fürdőben. A határátlépés is "futtában" történik, mert a számozott pólók azonosítanak mindenkit, aki előtte bemutatta a szükséges okmányát.

Megtelt a hídaljaA rajthoz közeledve egyre több, számozott fehérpólós emberkével találkoztam, akik a hídhoz igyekeztek. A közeli parkolóban egy korabeli hangulatú társulat szolgáltatta a műsort, de a kellemes dallamokat széttörte a túlzott hangosítás, fülsértővé téve azt. Futakígyó :-)A rajt előtti 10 percben zsúfolásig megtelt a hídalja és már látszott, hogy szép kis tömeg készül részt venni az egészségesebb életmódot népszerűsítő rendezvényen. Öröm volt látni, hogy az 5 évestől az 50 évesig minden korosztály képviseltette magát a kb. 4,2 km-es távon. Pár profi a rajtszalag előtt melegített rendületlenül, és az utolsó percekben kétszer is kiugrott a mezőny. A maradék 30 másodpercet, már együtt számolta a kb. ezerfősre duzzadt indulni vágyó tömeg, majd elszabadultak, hosszú fehér sávot rajzolva a szikrázó nyárutóban. Különös életforma népesítette be a Duna partját, a mozgásszegény életmódról, legalább mára lemondó kicsik, és nagyok népes csoportja.

Híd, futó, BazilikaAz esztergomi kerülő után, a hídra érve, már nagyon szétszakadt a mezőny. Előbb a profik szaladtak át, majd a lelkes amatőrök, végül a megfáradt többség kocogott, sétált, de mindenki megpróbálta teljesíteni a távot. Párkány gyönyörűen felújított sétálóutcáján keresztül ment a menet a strand felé, ahol a megérkezőket regisztrálták, ezzel szabad belépést biztosítva a strand használatához.

Polgárőrök, rendőrök biztosították a menetet mindkét oldalon, és nem volt semmilyen nehézség, az elhullajtott verejtékcseppeken kívül. Még az a fotós is túlélte, aki egy jobb kompozíció kedvéért, remegő lábakkal, korát meghazudtolóan, felmászott a hídszerkezetre.

Ha műveink elnyerik tetszésedet, támogathatod folyamatos bemutatásukat. Minden elem (kép, grafika, zene, írás) alá elhelyezzük azok pártolóinak 30x30 pixeles logóját, a hozzá tartozó hivatkozással. A részletekért ide írj: info[kukac]igyjartam[pont]hu


[Lap tetejére] [Teljes képanyag] [Vissza]