[Kisebb betűméret] [Nagyobb betűméret] Főoldal

Pár szó az RSS használatáról

Az RSS a Really Simple Syndication (nagyon egyszerű információ megosztás) rövidítése. Egy olyan formátumról van szó, amely lehetővé teszi, hogy webhelyünk aktualitásait megosszuk az érdeklődőkkel úgy, hogy számukra semmilyen személyes adat megadása nem szükséges. Ezen a lehetőségen keresztül egyszerűen és kényelmesen, szinte azonnal értesülhetsz és juthatsz hozzá az [igyjartam.hu]-n megjelenő új tartalmakhoz. Frissítés általában havonta történik!

A képre klikkelve (jobb oldalon fölül is) megnyílik maga a csatorna szerkesztett formában, amely nem tartalmaz "kattintható" linkeket, de így is megnézhetőek híreink. Ez alapvetően arra való, hogy másoljuk ki a megnyíló oldal böngészőjének címsorát, mellyel a vágólapra kerül a kiválasztott hírcsatorna elérési címe, és azt be kell illeszteni hírolvasó programunkba.

Hírcsatornánk címe: http://igyjartam.hu/forma/ijgroup.rss

Számos alkalmazás áll rendelkezésre a különböző RSS szolgáltatók által publikált tartalmak olvasására. Az erre szakosodott alkalmazások és internetes RSS olvasók lehetővé teszik, hogy rengeteg szolgáltatót (csatornát) olvass egyszerre.

Néhány RSS olvasást lehetővé tévő program (magyarul):
RSSOWL
Feedreader
Firefox böngésző

Üdvözlet a hírolvasók világában!
Jó hírvadászatot!